Translate

dilluns, 28 de novembre de 2016

DECORACIÓ DE NADAL

Bones tardes famílies,

Ja estem apunt d'entrar a desembre i, com sabeu, s'acosta el Nadal! Enguany ens toca decorar el hall de l'escola i per tal que quedi preciós, hem de portar ornaments nadalencs fets per nosaltres mateixos!! Tenim fins dimecres dia 30 DE NOVEMBRE o màxim dia 1 de desembre ja que hem de penjar-los abans del pont que comença divendres! Segurissim que gràcies a la participació de tots ens quedarà un hall espectacular! Farem moltes fotos per que el vegeu!









CONTE DE NADAL

Estimades famílies, 

Ja s'acosta Nadal i hem pensat fer un conte de temàtica nadalenca per regalar als nostres amics lectors. Hem de crear nosaltres un conte propi en CATALÀ que embolicarem i regalarem als petits de primer de primària. Per fer-ho, podem emprar imatges d'Internet, dibuixos de la xarxa que després els pintarem, dibuixos fets per nosaltres, retalls de revistes.... També podem decorar els fulls del llibre amb marges amb ornament nadalenc (amb arbres de nadal, bolles, regals, etc) també fets per nosaltres o baixats de Internet o del Word... Si no teniu Internet o no teniu impressora, em podeu dur el que voleu imprimir al pen drive que tenim per tasques de l'escola o ja cercarem alguna cosa durant el temps de vida d'aula, no us preocupeu!

Si voleu, em podeu dur el conte escrit en llapis ("en brut" i només el que és l'escrit) per tal que jo us ho corregeixi a classe i després poder passar-ho a net amb bolígraf amb les imatges i demés. Quan abans me'l dugueu, abans podreu acabar-lo i més podreu gaudir del pont merescut de la setmana que ve. Si voleu que sigui una sorpresa per jo fins al final, podeu demanar als papis que vos ajudin un poquet :) Però ja sabeu, aquí estic per el que necessiteu :D 

Com ja sabeu, un conte no és mitja pàgina escrita, ha de ser un poc llarguet, que tingui sentit, que tingui contingut, una introducció, un desenvolupament i un desenllaç, un final. Tampoc heu d'escriure un Quixot, però al menys que no s'acabi de llegir en 2 minuts!!

A classe hem estat treballant les exclamatives, les interrogatives i les enunciatives, els sinònims i antònims, els diàlegs i les obres de teatres... Quantes més coses surtin al conte, més ric serà i millor puntuat estarà. 

Teniu tota la setmana per entregar-me el borrador del conte, opcional com he comentat, i l'entrega final del conte serà DIMECRES DIA 7 DE DESEMBRE ja que tenim amic lector divendres dia 9. 

Molts d'ànims i imaginació!! Segur que podeu fer unes obres d'art i que als de primer els encantarà!! Endavant escriptors!!






dimecres, 23 de novembre de 2016

CERCLE DE RESOLUCIÓ DE CONFLICTES

Bon dia families, 
Avui no hem tingut Religió i hem aprofitat que estavem tots junts per fer una sessió de Valors en grup. El que hem fet ha estat fer un cercle per tal de estar tots més junts i poder veure'ns les cares. Hem estat reflexionant sobre el següent: fa sis anys que la majoria anem junts a classe i encara ens queden mínim 4 anys de compartir experiències a aquesta escola. Tots som diferents, tenim els nostres gustos, se'ns donen millor unes coses que d'altres, algunes assignatures ens costen més i a d'altres destaquem molt positivament, però no per això ens hem de riure ni criticar als que els costa més alguna cosa. Entre tots hem pensat que el millor és que ens ajudem, que si veiem que algun company té problemes per fer una suma emprant càlcul mental, l'hem d'ajudar donant-li els nostres "trucos" o si a un li costa parlar en català, l'hem d'ajudar per que millori, per exemple. Tots hem de ser un grup cohesionat, una pinya i ajudar-nos uns als altres per aconseguir els nostres propòsits i objectius. 

Arrel d'aquest tema, hem parlat de l'autoestima, de com ens afecta que els companys ens critiquin per algún aspecte físic o acadèmic. No ens agrada que ens facin burla, que ens insultin, ens peguin o ens deixin de banda a l'hora de fer grups de feina. Abans de dir una cosa negativa a un company hem de pensar si ens agradaria que ens ho facin a nosaltres i, si hem de fer una crítica constructiva per que millorin en algo que no fan bé, hem de pensar bé abans com dir-li per no fer-li mal. D'aquí han sortit diferents conflictes que han tingut els companys entre ells darrerament i entre tots els hem intentat resoldre i començar desde zero sense rencors. Esperem que hagi funcionat :D

Finalment, ens hem agafat de les mans i cadascun ha anat dient una cosa bona que sap fer i amb la que pot ajudar a la resta de companys per que vegem que tots podem aprendre de tots i que si ens ajudem uns als altres, la convivència i l'aprenentatge pot ser millor i més significatiu. 




dilluns, 21 de novembre de 2016

IMPORTÀNCIA DE TENIR LES DENTS BEN NETES

Bon dia,
Avui hem fet l'experiment de l'esbandida. Haviem de dur el raspall i la pasta de dents per tal de poder rentar-nos bé les dents després de la prova. Hem anat al bany després del pati i un per un hem agafat un poc d'esbandida, l'hem mantingut durant uns trenta segons dins la boca i l'hem escopit. Quina sorpresa ens hem dut al veure que a alguns se'ls han quedat les dents blaves i, a molts, la llengua ben blava!! Una vegada acabada la prova, ens hem rentat ben bé les dents i la llengua fins que han quedat ben netes! Finalment, hem reflexionat sobre la importància de netejar-nos bé les dents cada volta que mengem per tal de tenir la boca neta i evitar així malalties com les càries.



dimarts, 15 de novembre de 2016

VISITA DE LA MARE DE N'ADRIÀ

Bon dia families, 
Dijous va venir la mare de n'Adrià, el nostre company de 3r A. Ens ha proposat anar a l'Institut a veure una exposició sobre la quantitat de sucre que hi ha als aliments que consumim normalment i fer una reflexió sobre si és saludable el consum excessiu de sucre. A més, ens ha dut al laboratori del centre per fer un experiment: posar els dits (sense haver rentat prèviament) dins una placa de petri i, després de rentar-los bé, tornar a introduir-los a una altra placa. Ens ha dit que la pròxima vegada que vingui veurem si a les plaques hi ha colònies de bactèries i restes de brutor.




Avui ha tornat a venir. Ens ha acostat al món dels aliments i ens ha explicat què són els nutrients, els tipus, les seves funcions... Ha estat una exposició molt interessant ja que hem pogut aprendre quins aliments, dels que mengem sovint, són bons pel nostre organisme i quins no tan bons o que no és recomenable menjar molt sovint. 

A partir d'aquí ens hem proposat realitzar diferents activitats com són: fer un experiment amb esbandida (enjuague) bucal, per la qual cosa necessitarem que dilluns dia 21 de novembre portem el nostre raspall de dents i la pasta per poder netejar-nos bé les dents, i una piràmide d'aliments a partir d'un material nou, el jumping clay. 

dimecres, 9 de novembre de 2016

PRIMERS EXÀMENS DE TERCER

Bones tardes famílies,

Després d'haver passat aquesta intensa setmana d'exàmens i haver entrat en contacte per primera vegada amb les proves de tercer, us vull donar l' ENHORABONA per els bons resultats que heu obtingut!! Es nota que heu estat atents a classe i que heu estudiat molt a casa. Espero que això continui així al llarg del curs, sé que tots podeu amb tot!!





DICCIONARI DE NATURALS

Bones tardes família,
Aquesta setmana a les hores de projecte hem estat cercant al diccionari les paraules que tenen a veure amb el relleu, ja que hem estat estudiant les muntanyes i serres de les nostres Illes i d'Espanya. Per fer-ho, hem creat un quadernet - diccionari on hem anat afegint les paraules. Aquesta activitat ens ha servit, a més, per començar a emprar el diccionari, veure com es cerquen paraules i decidir quina de les definicions era la que s'adequava al nostre treball (ja que algunes paraules poden tenir més d'un significat o accepció que no ens interessa en aquesta assignatura). 

El treball a entregar ha de ser individual tot i que, com a classe hem fet la recerca de manera grupal, es pot acabar de fer de forma grupal (als companys els feia molta il·lusió tenir aquesta excusa per quedar!!). Les paraules que han de cercar i incloure al diccionari són les següents:

1. Arxipelag                 6. Mar                        11. Puig
2. Delta                       7. Muntanya               12. Riu
3. Illa                           8. Península               13. Serralada
4. Istme                       9. Penya-segat            14. Turó
5. Llac                         10. Pla                         15. Vall

El que han de fer és escriure la definició i fer un dibuix representatiu o posar una imatge de revista o d'Internet. La portada ha de ser individual i ha de dur un títol on s'inclogui que es tracta d'un diccionari de naturals, poden ser originals i posar un títol atractiu. 

L'entrega del treball és dimarts dia 15 de novembre. Segur sortiran obres d'art! ENDAVANT :D 

dimarts, 8 de novembre de 2016

L'EXPERT EN LES BALDUFES

Bones tardes a tots i totes!!

Avui al temps del pati ha vingut un expert en baldufes a fer-nos una demostració de tot el que sap fer. Ens hem quedat meravellats!! Com ens agradaria saber fer tot el que ell sap!! Aquí tenim algunes imatges del que hem pogut gaudir.






divendres, 4 de novembre de 2016

ANIVERSARIS DELS COMPANYS

Hola!
Ja falta poquet per que tots nosaltres tinguem 8 anys! Des de que hem començat el nou curs hem pogut celebrar-ne els de Alan, Alba i Leire. Els cantem la cançó, fem balls i mengem la tarta! Com ens agraden les festes!! Això sí, hem d'intentar no anar tots a la vegada a agafar el nostre tros de pastís o llepolies, n'hi ha per tothom i hem de tenir paciència!! 
Famílies, us demanem que, sempre que sigui possible, duguem els pastissos tallats per que sigui més fàcil repartir-ho i que aviseu a la mestra de quan farem la festa per que es pugui organitzar (millor si és en dijous o divendres). 

MOLTS D'ANYS!!



dimecres, 2 de novembre de 2016

RACONS D'AULA AMB NOUS JOCS

Bon dia families, 
Els dies que no hem pogut fer racons intracicle i els moments després dels examens, els dediquem a jugar amb nous jocs com: Qui soc?, Tangram, Enfonsar el vaixell, Parxis, entre d'altres. Ens ho passem molt bé i practiquem, a la vegada, alguns conceptes de matemàtiques i llengües. 





CANVI DE DATA DE LES PROVES

Bon dia families,
Per tal de poder anar a la par que els nostres companys de 3r A i que no se'ns retrassin els pròxims temes de Lengua Castellana, hauriem de canviar la data de l'examen de Català a dia 7 de noviembre i fer el de Lengua Castellana dia 8 de novembre. No us preocupeu, farem un repàs general a l'aula per refrescar el que hem vist i entrarà a la prova. Per tant, la cosa queda així:

PROVA DE MATEMÀTIQUES (4 DE NOVEMBRE)
  • Nombres de 3, 4 i 5 xifres. Descomposició i escriptura en lletres. 
  • Nombres ordinals. 
  • Aproximacions a les desenes, centenes i milers. 

PROVA DE CATALÀ (7 DE NOVEMBRE)
  • Comunicació, llenguatge i llengües. Definicions, tipus de comunicació. 
  • So de K (c amb a, o, u;  qu amb e, i)
  • So de G (g amb a, o, u;  gu amb e, i)

PROVA DE CASTELLÀ (8 DE NOVEMBRE)
  • Palabras sinónimas y antónimas. 
  • La comunicación, formas de comunicarnos. Lenguaje y lengua.
  • Sonido de K (c delante de a, o, u; qu delante de e, i).
  • Sonido de la Z (z delante a, o, u; c delante e, i)